Előfizetői tartalom

Amerikai alapkezelők: vissza részvénybe

Portfolio
Egy október 28. és 30. között elvégzett Reuters felmérés szerint4 hónap szünet után ismét emelkedett a befektetési alapok átlagos részvényaránya. Ugyan a gazdasági növekedéshez kapcsolódó kétségek igen erőteljesen jelen vannak - elegendő csupán a fogyasztói bizalomban bekövetkezett drámai visszaesésre gondolni - az alapok amerikai részvényekben tartott eszközaránya 46.8%-ról 49.8%-ra emelkedett szeptemberről októberre.

A részvényarány növekedésével párhuzamosan a készpénz portfólión belüli átlagos súlya 12.2%-ról 7.8%-ra csökkent, ezen arány azonban még mindig lényegesen magasabb mint a historikus átlagként érvényesülő 4-5%. Egyes alapkezelők megítélése szerint több piaci szereplő is el kívánta kerülni azt a kényelmetlen helyzetet, hogy kimarad a rally-ból, így gyorsan csatlakozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés