Előfizetői tartalom

Richter: végleges győzelem a Merck felett

Portfolio
A MERCK által a RICHTER GEDEON ellen szabadalombitorlás megállapítása iránt indított perben a Legfelsőbb Bíróság a 2003. február 5-én tartott fellebbezési tárgyaláson kihirdetett ítéletében helybenhagyta a Fővárosi Bíróság I. fokú, a Merck keresetét elutasító ítéletét. Az eljárás során bizonyítást nyert az, hogy a Richter nem bitorolja a Merck szabadalmát az enalapril hatóanyagú - Magyarországon Ednyt márkanéven forgalmazott - vérnyomás csökkentő gyógyszerterméke vonatkozásában, hanem saját szabadalmait alkalmazza. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A Merck mint felperes a Fővárosi Bíróságon 1995. októberében a Richter Rt., mint alperes ellen benyújtott keresetében kérte annak megállapítását, hogy a Richter Rt. bitorolja a felperes új vegyületek előállítására vonatkozó szabadalmát. A felperes a megállapítás mellett eltiltást és megfelelő nyilvánosság melletti elégtételadást kért keresetében, emellett kártérítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés