Előfizetői tartalom

Duplázódó hitelállomány, nemzetközi forrásbevonás az FHB-nál

Portfolio
Pataki Sándor, a Földhitel- és Jelzálogbank Rt. ügyvezetője a Magyar Hírlap mai számának Befektetés rovatában nyilatkozva elmondta, hogy a bank tavaly év végi 106.7 mrd Ft-os hitelportfóliója az idei év végére akár meg is duplázódhat. A bank a hitelállomány további dinamikus növekedésének finanszírozását változatos módon, többek között egy közeljövőben indítandó 1 mrd euros kötvénykibocsátási program keretében képzeli el.

A hitelállomány idei várható megduplázódásának oka Pataki szerint többek között az, hogy az állami támogatásos konstrukciók - a megváltozásukról szóló híreszteléseknek köszönhetően - továbbra is igen népszerűek maradtak. Az intézményi befektetők felé történő jelzáloglevél értékesítés mellett a lakosság felé is nagyobb volumenben kíván nyitni az FHB. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés