Előfizetői tartalom

Vírus az ázsiai gazdaságban - veszélyesebb mint az iraki háború

Portfolio
Komoly gazdasági visszaesést okozhat az ázsiai régióban az atípusos influenza vírus terjedése. A betegségnél a halálozási arányt az eddigi esetek alapján 5.6%-ra becslik, ugyanakkor egyes orvosok szerint a tényleges ráta jóval 10% feletti. Jelenleg 4,219 beteget tartanak nyilván, az elhunytak száma 220 volt a szombati adatok szerint. Becslések szerint a vírus gazdasági vonatkozású hatásai jelentősebbek lehetnek mint az iraki háborúé.

Természetesen nem túl humánus megközelítés egy ilyen betegség esetén rögtön a gazdasági hatásokra koncentrálni, ugyanakkor lapunk irányultsága miatt sajnos ezt kell választanunk. A vírus legközvetlenebb hatását a kínai gazdaságra gyakorolja, ugyanakkor az egész ázsiai régiót erõsen megviselheti a betegség terjedésének elhúzódása. A légiközlekedési vállalatokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés