Előfizetői tartalom

Hungarocamion: egy sikeres évzáró

Portfolio
Sikeres évet zárt 2002-ben a Hungarocamion Rt. Növekedett az értékesítés árbevétele, az üzemi eredmény és a pénzügyi műveletek árbevétele egyaránt, - állapította meg Wáberer György, a részvénytársaság elnöke a Budapesten megtartott éves közgyűlésen. A Hungarocamion az alaptevékenységeiben nyújtott teljesítmény javítására összpontosított, hatékonyan stabilizálta piaci helyzetét, megőrizte vezető pozícióját a közúti fuvarozás és szállítmányozás területén. A saját tőke 2002 végén 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket és megközelítette a 12 milliárd forintot. A mérleg szerinti eredmény a 2001. évi 90 millió forintos veszteséggel szemben 2002 végén 1,472 millió forintos többletet mutatott.

A nettó értékesítés árbevétele 7.5 százalékkal haladta meg a 2001. év értékét és megközelítette a 33 milliárd forintot. Az üzemi eredmény (EBIT) 847 millió forintos értéke kiugró, 85 százalékos növekedést mutat a megelőző periódus teljesítményéhez képest. Jelentősen, 16.5 százalékkal nőtt a belföldi értékesítés nettó árbevétele, és meghaladta a 23.3 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés