Előfizetői tartalom

Vodafone: gyengülés az eredmény után

Portfolio
Ma publikálta március 31-én végződő pénzügyi évének eredményét a világ legnagyobb mobil távközlési társasága, a Vodafone. A cég számviteli értelemben továbbra is erősen veszteséges, bár a 9.82 milliárd fontos veszteség már komoly előrelépést jelent a 16.2 milliárdos előző értékhez képest. A Vodafone esetében azonban a piac nem nettó eredményt figyeli, azonban az éves számok így sem értékelhetők pozitívan. A papír gyengül, miután a piac a közép távú stratégiában apró bizonytalanságokat vél felfedezni, miközben fokozott igény jelentkezik az osztalék növelésére.

Éves szinten az árbevétel 33%-kal 30.4 milliárd fontra emelkedett, amelyben nagy szerepe van a japán érdekeltségek konszolidációjának. A 2. félévben az árbevétel csak 11%-kal emelkedett. Az idei terv 10%. A társaság EBITDA-ja 40%-kal 11.2 milliárd fontra emelkedett. Az idei év vonatkozásában a társaság 10%-ot meghaladó előfizetőszám növekedéssel számol, s a nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés