Előfizetői tartalom

Kevesebb üzletben vásárolhatunk

Portfolio
A kiskereskedelmi üzlethálózatban, az 1997 óta tartó megfigyelés során első alkalommal, 2003 első negyedévében mérséklődött valamelyest az országos üzletszám - közölte a KSH. Három hónap alatt 6.1 ezer új üzlet kezdte meg működését, és 6.4 ezer zárt be, melynek egyenlegeként, március végén 315 üzlettel (0.2%-kal) kevesebb működött, mint 2002. december végén.

Az I. negyedév a kiskereskedelemben általában a legalacsonyabb forgalmú időszak, hagyományosan ilyenkor legmagasabb az üzletbezárások és legmérsékeltebb az üzletnyitások száma. Az előző két év I. negyedévében is közel azonos (bár pozitív egyenlegű) volt az üzletnyitások és zárások egyenlege. Az I. negyedévben nem nyílt újabb hipermarket, de több is állt építés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés