Előfizetői tartalom

Eladták a HVG-t - nem a Sanoma a vevő!

Portfolio
HVG Kiadói Rt. fõbb tulajdonosai megállapodtak Németország egyik legnagyobb kiadóvállalata, a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) vezetõivel arról, hogy az esseni cég 75 százalékos részesedést szerez a HVG Rt.-ben- tudosított az MTI. A tranzakció meglepetése, hogy közel egy éven keresztül tárgyalt a Sanomaval a HVG, s ezek szerint a piac által már-már tényként kezelt ügylet meghiúsult. A VG értesülése szerint 39 millió eurót fizetett a vevő 75%-os részesedésért, s így a társaságot 13 mrd Ft-ra értékelték.

Az üzlet A HVG Press Kft.-re és a HVG Online Rt.-re is kiterjedt, azonban bõvebb információ nem áll a rendelkezésre. A HVG Rt. több mint 100 tulajdonosa az üzletet a június végi közgyûlésig hagyja jóvá, azt követõen pedig megindul a versenyhivatali eljárás. Mint ismeretes a HVG ez elmúlt idõszakban a patnerválasztás periódusában volt, a legesélyesebb vevõjelöltnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés