Előfizetői tartalom

OMV: eladásra kerülhet a MOL részvénycsomag (2.)

Portfolio
Meglepő nyilatkozatot tett Wolfgang Ruttenstorfer, az OMV vezérigazgatója. Az osztrák olajcég első számú vezetője úgy vélekedett, hogy a társaság 9.1%-os MOL részvényvásárlását két évvel ezelőtt az alacsony árfolyam mozgatta, s a csomaghoz kapcsolódó stratégiai koncepció ma már nem igazolható - tudósított a Bloomberg. Ruttenstorfer nyitott kérdésnek tartja, hogy az OMV megválik a MOL részvényeitől.

Mint emlékezetes 2001-ben szerzett 10%-os részesedést az OMV 4,000 Ft-os árszint környékén a MOL-ban. A részesedés vásárlás akkoriban igen nagy zavart váltott ki a MOL vezetésén belül, s a következő rendkívüli közgyűlés az ellenséges felvásárlást megnehezítő passzusokat helyezett el az alapszabályban. A MOL és az OMV közötti kereskedelmi kapcsolatokon alapuló együttműködés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés