Előfizetői tartalom

Danone: történelmi akvizíció

Portfolio
A Danone történelmet írhat Oroszországban. Egy tegnapi bejelentés szerint a francia cég az eddigi legnagyobb felvásárlást hajthatja végre az orosz élelmiszeriparban. A kiszemelt célpont a tavalyi évben az amerikai tőkepiacra is bevezetett OAO Wimm-Bill-Dann. Az évről évre szignifikáns növekedést felmutató orosz cég jelenlegi tőkepiaci értéke 900 m USD.

Az orosz cég elsődleges részvénykibocsátása során már 4%-os kisebbségi részesedést vásárolt a Danone, melyet a későbbiekben 6.3%-ra növelt. A Danone részéről az akvizíció mozgató rugója lehet a piacvásárlás mellett, hogy a Wimm-Bill-Dann rendelkezik Oroszország legfejlettebb tejipari disztribúciós hálózatával, melynek újra felépítése a francia vállalat számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés