Előfizetői tartalom

Többszörös pozitív meglepetés a Richter szektortársától - szárnyakon a generikus profit

Portfolio
A világ legnagyobb generikus gyógyszercégeként számon tartott, 14.5 mrd USD kapitalizációval rendelkező TEVA a mai napon többszörösen pozitív meglepetést tartalmazó gyorsjelentést tett közzé. A második negyedévben a társaság a várakozásokban szereplő 0.44 USD-vel szemben 0.49 USD EPS-t ért el, míg a menedzsment az idei EPS tervet 1.85-1.90 USD-ről 2.00-2.05 USD-re emelte. A társaság árfolyama közel 100%-ot emelkedett ez elmúlt egy évben, az árazásban a közel 30-as P/E mellett immár erősen benne foglaltatnak a pozitív meglepetések is, így az árfolyam csupán 2.5%-os emelkedést mutat.

A Teva árbevétele 34%-os növekedéssel 764 m USD-re emelkedett. Az értékesítés bővülését ezúttal elsősorban az európai eladások 62%-os megugrása segítette, a legnagyobb piac 53%-os súllyal azonban változatlanul Észak-Amerika. A hatóanyag értékesítés meglepő módon közel 80%-kal megugrott. A Teva eredményszerkezetét figyelemmel kísérve megállapítható az a kellemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés