Előfizetői tartalom

Három év után fordulat a reklámpiacon

Portfolio
A folyamatosan kedvező makrogazdasági mutatók mellett immár a vállalatok reklámozási kedve is határozott élénkülés képét vetítheti a befektetők elé. Az amerikai reklámpiac a TNS Media Intelligence legfrissebb felmérése szerint 6.8%-kal növekedett 3 év stabil csökkenését követően köszönhetően főként az élelmiszer-, autó- és szórakoztató ipari vállalatok növekvő reklámozási hajlandóságának. A teljes reklámköltés az idei első félévben 61.6 mrd USD-re emelkedett a tavalyi 57.7 mrd USD-ről. Az egyes médiumok vonatkozásában a legdinamikusabb fejlődést az internet érte el 15%-os növekedéssel, míg az USA-ban a reklám tortából a legnagyobb szeletet (42%) kihasító nyomtatott sajtó 8.6%-kal növelte bevételeit.

Az első félévben tapasztal közel 7%-os növekedés meglepetésként érte az amerikai szakértőket is. Vállalati szinten a legnagyobbak közül a General Motors, a Procter&Gamble és a Disney költésének megugrása volt kiemelkedő. Az első féléves adatok értékelésekor nem szabad elfelejteni, hogy az iraki háború előtt és alatt jelentkezett fogyasztói bizalomcsökkenés ellenére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés