Előfizetői tartalom

Csökkenhet az euró-zóna GDP-je

Portfolio
Feltehetően a második negyedévben már csökkent az euró-zóna GDP-je az elemzői várakozások alapján. Az Eurostat első becslésében még stagnáló gazdaságról adott számot, ugyanakkor a második negyedéves francia GDP a korábban becsültnél jobban esett vissza, mely az egész országcsoport eredményét rontja. Németország és Olaszország is recesszióval küzd.

Az Eurostat adatai szerint az első negyedévben a GDP 0.1%-kal emelkedett a 12 tagú monetáris unióban. A kilátásokat tekintve a piacon óvatos és mérsékelt optimizmus uralkodik. Az év végére már beindulhat a növekedés, ugyanakkor ennek mértéke feltehetően nem haladja meg az egy százalékot. Az EKB korábbi kamatcsökkentései, a javuló bizalmi indexek, az USA várható magára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés