Előfizetői tartalom

Röviden jobb? - Shortolási lehetőségek a magyar piacon

Portfolio
3.5 fél éves csúcsponton jár a BUX, több részvény árfolyama jelentős emelkedést mutatott az elmúlt hetekben. A vételi oldal szilárdnak látszik, de ilyen magas BUX szinten sok befektető gondolkozik rövid (eladási) pozíció vállalásában egyes részvények esetében. A következő összeállításunkban 5 brókercéget kérdeztünk meg arról, hogy milyen shortolási (részvények fedezetlen eladása) lehetőséget tudnak kínálni ügyfeleiknek. Kétségtelen tény, hogy a piacon bull hangulat uralkodik, melyet több fundamentális tényező is alátámaszt, így írásunk elsősorban tájékoztató jellegű, semmilyen formában nem célja a shortolás ösztönzése. Szükségesnek tartjuk felhívni a figyelmet, hogy a shortolás kockázata lényegesen magasabb mint a részvényvásárlásé. Összefoglalásként érdemes kiemelni, hogy az ügyfelek számos lehetőség közül választhatnak. A hagyományos részvénykölcsönzési ügyletek mellett egyre komolyabb teret hódítanak a határidős konstrukciók. A hazai piacon általában a blue chipeket lehet rövidre eladni, miközben már lehetőség van külföldi részvények shortolására is.

Erste. Megkérdezetteink körében a shortolási lehetőségek legszélesebb körét az Erste kínálja az ügyfeleinek, a brókercég tág lehetőségeket biztosít ügyfeleknek a rövid pozíció vállalásában. Sin Zoltán elmondása szerint a belföldi részvények esetében az Erste egyaránt kínálja a hagyományos részvénykölcsönzéses shortot az egyre nagyobb népszerűségnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés