Előfizetői tartalom

MNB: a PSzÁF indokolatlan átszervezése veszélyeztetheti a pénzügyi stabilitást

Portfolio
A jegybanktörvény szerint a Magyar Nemzeti Banknak támogatnia kell a magyar pénzügyi rendszer stabilitását. A törvény alapján, az MNB feladati ellátása során együttműködik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével. Az MNB úgy látja, hogy a Felügyelet indokolatlan átszervezése nem erősítené a stabilitást, hanem éppen ellenkezőleg, inkább felesleges kockázatokat jelentene a pénzügyi rendszer biztonsága szempontjából. A PSzÁF a rendelkezésre álló eszközökkel eddig is megfelelően látta el a törvényben előírt feladatát, ezzel alapvetően hozzájárult a hazai bank-, biztosító-, és tőkepiaci rendszer szilárd és stabil működéséhez.

Ezért az MNB véleménye szerint a jelenlegi helyzetben nincs szükség a PSzÁF átalakítására, inkább hatáskörét kellene növelni, és eszközeit megerősíteni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés