Előfizetői tartalom

Postabank: elbukott az Unicredito - Palotás már elégedetten dőlhet hátra

Portfolio
Meglepő ítéletet hozott múlt héten a Fővárosi Ítélőtábla a Postabank perek közül háromban. Az eddigi döntésekkel ellentétben az Ítélőtábla elutasította azt a részvényesi alapján, amely alapján az államnak nem 5 forinton, hanem minimum a 10,000 forintos névértéken kellett volna megvásárolni a Postabank részvényeket - írja a Népszabadság.

A döntésével az Ítélőtábla 3.5 milliárd forintot spórolt meg az államnak. A 3 pervesztes közül a Österreichische Postsparkasse 1.8 milliárd forintot, az Unicredito 106 millió, a Mavad Rt 55 millió forintot követett. Az ítélet érdekessége, hogy az eddigi Postabank ügyekben a bíróság jogosnak találta a kisbefektetői igényeket. Többen, köztük Palotás János már meg is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés