Előfizetői tartalom

Ferráriból traktorra - tart az átvándorlás a defenzív szektorokba (Vakmajom)

Portfolio
A tengerentúlon sem a bikák, sem a medvék nem lehetnek igazán elégedettek. A bikákat erős kétellyel kell eltöltse, hogy a piac a jó hírek csimborasszójára sem képes igazi elánnal emelkedni, a jó hangulatot biztosító marginális új index-csúcsok vannak, de az egész egy vánszorgás, semmi momentum, a piac szívét jelentő tech kifejezetten alulteljesítő, hiszen például a Nasdaq100 nem ment új csúcsra, amikor a többi index igen, s akadnak tempósan hulló vezető részvények. A medvék hiába fenik a fogukat ilyen impotens akció láttán, a főbb indexekben azért tart ez a lelassult, sávszerű emelkedő trend, a héten is új csúcsra ment majd minden index, és amíg nem látni egyértelmű trendfordulót és momentumot lefelé, addig nem lehetnek biztosak benne, hogy ennek a vánszorgásnak nem épp felfelé begyorsulás vet véget, ami a legutolsó vevőket is beüteti a vételbe, a korai medvéket meg lemészárolja - és csak aztán jön az esés. A legfőbb jellemző a rotáció: az intézmények hanyagolják a nagy relatív erővel rendelkező, agresszív növekvő szektorokat, s folytatódik a gyatra relatív erővel rendelkező defenzívekbe való átvándorolás. Hogy miért választják a védekező állást, amikor a hírek frontján minden nagyon szép, minden nagyon jó? Teljesen mindegy az ok, hiszen tudjuk, hogy először sosem a hírek romlanak el, hanem a piac viselkedése változik meg.

A magyar piaccal kapcsolatban egyetlen érdekes fejlemény van: a Richter egy nyolc hétig épített pompás laposbázisból elementáris erővel kitört felfelé, tehát folytatódik benne az emelkedő trend. AZ ERŐS NEM KELL. Tulajdonképpen már szeptember dereka óta tart az a lassú folyamat, hogy az agresszív növekvő szektorok, melyek márciustól vezették az emelkedést, egymás után lemaradoznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés