Előfizetői tartalom

Egy kis visszaemlékezés: egy meghúsult tranzakció

Portfolio
Ismerős. Szisszenhettünk fel, amikor a Mol kibocsátás elhalasztását hallottuk. Az indok: a tranzakció bejelentését követő piaci fejlemények következtében az ÁPV Rt. és a MOL Rt. árelvárása nem valósult meg teljes mértékben. Csaknem pontosan 3 évvel ezelőtt (2000.12.03) az indok a kedvezőtlen nemzetközi tőkepiaci környezet volt. A tranzakció tárgya az Antenna Hungária.

A végeredmény nem sokban különbözik, egyértelmű kudarc. Annyi azonban még sem egyezik, hogy 2000-ben nemzetközi környezet és a tranzakció tárgya egyértelműen rosszabb volt. 2000-ben az ÁPV Rt. bejelentette, hogy a hazai nyilvános jegyzés keretében beérkezett részvényigényléseket el kívánja fogadni. A gond csak az volt, hogy árat nem tudták a zártkörű tranzakció kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés