Előfizetői tartalom

Richter: nem eladják, hanem eladhatják

Portfolio
Érdemes pontosan fogalmazni kritikus kérdésekben. Nem került bejelentésre, hogy jövőre eladják a Richter állami pakettjét, a mondat úgy hangzott László Csaba pénzügyminisztertől, hogy eladhatják. Jelentős különbség több szempontból is: 1., nincsen elfogadott időzítés a tranzakcióra, így 2., annak valószínűsége, hogy jövő év első felében megtörténik az eladás meglehetősen kicsi 3., ebből következően változatlanul fenntartjuk, hogy az állami eladás hírére történő pozíció csökkentések megalapozatlanok lennének, 4., különösen annak tükrében, hogy az ÁPV demonstrálta; nem válik meg minden áron részvényeitől.

Megítélésünk szerint a tegnap megjelent hír, mely befektetők számára a tegnap előtti PM közleményt követően nem lehetett meglepetés, csupán a történelmi csúcson lévő árfolyam mellett egyébként is profit realizáláson gondolkozó intézményeket sarkallhatta eladásra. (Egyébként ismét úgy tűnik érdemes Portfolio.hu-t olvasni. A tegnap előtti PM közlemény nyomán csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés