Előfizetői tartalom

Vezérigazgatók kockázati rangsora

Portfolio
A davosi gazdasági csúcstalálkozót megelőzően publikálta azon felmérését a PriceWaterhouseCoopers, melyben a világ 1,400 vezérigazgatóját kérdezték meg az általuk érzékelt legjelentősebb kockázatokról. Az elmúlt két év terrorizmus félelmének árnyéka után ismételten a fundamentumok vették át a vezető szerepet. A vezérigazgatók által az első három helyen említett kockázat a tevékenység túlszabályozása, a növekvő verseny és a devizaárfolyamok kedvezőtlen elmozdulása - tudósított a WSJ.

A PWC kutatásából egyértelműen kiderül, hogy a kockázatkezelés az elmúlt években jelentősen fejlődött a világ vezető vállalatainál. Lényegesen több erőforrást kötnek le a potenciális jövőbeli extrém helyzetek kivédése mint történt az az 1990-es évek végén. A felmérés eredményét az alábbi grafikonunk mutatja. Érdemesnek tartjuk kiemelni, hogy a túlszabályozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés