Előfizetői tartalom

Ma még nem lesz miniszter Draskovics, elkészült a takarékossági csomag munkaváltozata

Portfolio
A tárcán belüli, illetve gazdasági szakértőkkel folytatott egyeztetések eredményeként elkészült az első munkaváltozata a Draskovics Tibor nevével fémjelzett 120 mrd Ft-os takarékossági csomagnak. A Világgazdaság úgy tudja, hogy a kiadások lefaragása elsősorban a minisztériumok fejezeti kezelésű előirányzatait és működési költségeit érintik. A kormány a javaslatot várhatóan február második felében tárgyalja.

Draskovics Tibor pontos szerepe, hatalma a gazdaságpolitikában egyelőre még nem tisztázott. A kijelölt pénzügyminiszter nyilatkozatai és a miniszterelnök bejelentése szerint a gazdaságpolitika legfőbb alakítója lehet, ugyanakkor kérdéses, hogy a munka- illetve hatalommegosztásba a gazdasági-közlekedési tárca hogyan kapcsolódik be. Az új pénzügyminiszter eddig hivatalosan nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés