Előfizetői tartalom

Helytelen és félrevezető a Pénzügyminisztérium véleménye az IMF értékelésről?!

Portfolio
A Pénzügyminisztérium igen rózsaszínben tünteti fel az IMF legfrissebb magyar országjelentését, de talán még nagyobb probléma, hogy számos helyen olyat állít, ami a jelentésben nem vagy nem a PM szerint közöl változatban szerepel. Az alábbiakban két olyan magállapításra kívánjuk felhívni a figyelmet, melyben megítélésünk mindenképpen tisztázásra szorul.

Az első ilyen kijelentés az államháztartás hiányára vonatkozik. A PM véleménye szerint az IMF indokoltnak és helyesnek ítéli a döntést azokról a takarékossági intézkedésekről, amelyek mellett a 4.6%-os GDP-arányos államháztartási hiány tartható. Ezt a célkitűzést a PM szerint az IMF is reálisnak és elérhetőnek tartja. Valójában azonban az IMF szerint a 4.6%-os GDP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés