Előfizetői tartalom

Állást foglalt a Disney igazgatótanácsa

Portfolio
A Walt Disney igazgatótanácsa egyhangúlag elutasította a Comcast felvásárlási ajánlatát, miután úgy ítélték meg, hogy a kábeltelevíziós társaság túl alacsony összeget kínált a Disney részvényeiért. A tanács az elnök-vezérigazgató, Michael Eisner stratégiája mellett foglalt állást, amely véleményük szerint a leginkább kedvező a részvényesek érdekeit messzemenőkig szem előtt tartó értékteremtés szempontjából.

Mint ismeretes, a múlt héten - miután Eisner elutsította a Comcast közeledését - a Comcast vezérigazgatója, Brian Roberts kilátásba helyezte, hogy közvetlenül az igazgatótanács elé terjeszti ajánlatát. A Comcast a legnagyobb kábeltelevíziós társaság az Egyesült Államokban, a Disney pedig nemcsak Hollywood egyik vezető filmstúdiója, hanem az ABC televíziós hálózat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés