Előfizetői tartalom

Biztosítás piac 2003, egyelőre álom maradt az OTP-nek a dobogó

Portfolio
2003-ban tovább tartott a biztosítási piac dinamikája, a magyarországi biztosítók árbevétele 13.74%-kal, 559 milliárd forintra nőtt. Forradalmi változások nem történtek, azonban érdemes kiemelni, hogy a TOP5 biztosító mindegyike a piacnál alacsonyabb mértékben nőtt, folytatódott tehát a kicsik feljövetele. A nagy biztosítók közül az OTP-Garancia, a középmezőnyből az Argosz és Signal növekedettt a legnagyobb mértékben.

Az erőviszonyok nagyjából megmaradtak a piacon, az Allianz első helyét senki sem veszélyezteti, a német hátterű cég a piac közel 28%-át birtokolja, amelyet a nem-életbiztosítások területén betöltött domináns pozíciójának tudhat be. A tavaly a nagy biztosítók közül a legkisebb mértékben növekedő Generali piaci részesedése 16.9%. A dobogó 3. helyérért folyó éles...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés