Előfizetői tartalom

Hanyatló indexek, gyengülő dollár a várva várt munkaerőpiaci adatok után

Portfolio
Nem váltották be a felfokozott várakozásokat a tengerentúli nyitás előtt egy órával publikált amerikai makroadatok, amelyek a gazdaság élénkülése szempontjából létfontosságú munkaerőpiac havi rendszerességgel publikált, legfontosabb indikátorai: stagnáló munkanélküliségi ráta mellett a várakozásoknál lényegesen alacsonyabb ütemben nőtt a foglakoztatottak száma februárban az Egyesült Államokban.

A mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatottak száma mindössze 21 ezer fővel bővült a várt 125 ezer fős nagyságrenddel szemben, ráadásul az elmúlt két hónap adatait is kedvezőtlen irányba vizsgálták felül.A munkanélküliségi ráta 5.6%-os értéke a várakozásoknak megfelelően immár második hónapja nem módosult.Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kritikus munkaerőpiac a várakozásoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés