Előfizetői tartalom

A Glaxo kivonulhat Magyarországról a gyógyszervita miatt - nem tárgyal a kormány

Portfolio
A GlaxoSmithKline, a világ egyik legnagyobb gyógyszercége a magyarországi befektetéseinek újraértékelését fontolgatja. A társaság nem tartja elfogadhatónak a 15%-os hatósági árcsökkentést, s nem érti, hogy a kormányzat miért nem ül tárgyalóasztalhoz a piaci szereplőkkel. Csak a Glaxo bevételei 6 m EUR-val csökkenhetnek a lépés miatt - írja a Financial Times. A kormányzat hatósági árcsökkentése egyébként nem oldja meg a fő problémaként megjelölt túlzott promóciót.

A Glaxo a legnagyobb hibának azt tartja, hogy a kormányzat nem hajlandó tárgyaló asztalhoz ülni a piaci szereplőkkel - derül ki az európai értékesítésért felelős elnökhelyettes, David Redfern nyilatkozatából. "A Glaxo látja a kormányzat finanszírozási problémáit, azonban egy konstruktív megoldás érdekében dialógust szeretne." "Most prescription drugs in Hungary are heavily...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés