Előfizetői tartalom

Tőzsdei "robbanás" az EU-csatlakozás után - a spanyol példa

Portfolio
Van még valaki Magyarországon, aki nem unja a "konvergencia sztori" szóösszetételt? Feltehetően nincs. De vajon mit is jelent ez, illetve milyen hatásai lehetnek hazánkban az elkövetkező időszakban? Induló sorozatunk első részében a spanyol tőzsdei mozgásokat mutatjuk be az ibériai ország EU csatlakozását követően, s próbálunk párhuzamot vonni a magyar helyzettel.

Spanyolország. 4 olyan jelenlegi EU tagállamot szokás említeni, melyeknek a fejlettségi szintje a csatlakozáskor jelentősebben alulmúlta az EU (illetve akkor még Európai Közösségek) átlagát, s melyek nagyságrendileg hasonló szinten álltak a belépéskor, mint jelenleg Magyarország. Ezek az országok a következők: Görögország, Írország, Portugália és Spanyolország. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés