Előfizetői tartalom

NABI: az igazgatóság beszámolója - 2003 és a jelen

Portfolio
Az igazgatóság nevében Rácz András ismertette a 2003-as teljesítményt. A kihívások évében történetének a legnehezebb periódust zárta a társaság. Csökkent az árbevétel a csökkenő buszértékesítések visszaesése miatt. A deviza árfolyam változások hatása nagyon kedvezőtlen környezetet teremtett, a negatív hatást nem tudta teljes mértékben kompenzálni a vállalat. Közvetett költségcsökkentések megkezdődtek. Az év folyamán több új busztípus gyártása megkezdődött. Bizonyos fejlesztési feladatok időbeni egybeesése meglehetősen komoly nehézségeket okoztak. Több egyszeri tétel is jelentősen rontotta az eredményt.

A konszolidált árbevétel 361 m USD-ről 320 m USD-re csökkent 2003-ban. A társaság rendelés állománya 3000 darab buszt tartalmaz (érvényes megrendelés és opciók összesen). A mai napon is több mint 12 hónapi gyártás biztosít a meglévő rendelés állomány - mondta Rácz András. Új nagyobb megrendelést egyelőre nem tudott a NABI elérni, de több tenderen is aktív a NABI....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés