Előfizetői tartalom

Pénzügykutató: fő feladat a költségvetési deficit csökkentése, nem kell céldátum

Portfolio
Az euró bevezetéséről rendezett ma konferenciát a Pénzügyminisztérium. A konferencia keretében ismertetésre kerültek azok a tanulmányok, melyek a közös pénz bevezetésével kapcsolatosan a hazai kutatóintézetek véleményét fogalmazták meg. A kutatóintézetek között viszonylag jelentős véleménykülönbségek alakultak ki: az egyik legfontosabb ellentét nem is magában a konkrét céldátumban, hanem abban mutatkozik, hogy szükség van-e egyáltalán céldátum megjelölésére. A tanácskozáson a portfolio.hu is jelen volt. Az alábbiakban a Pénzügykutató Rt. álláspontját foglaljuk össze röviden. (A minisztérium megrendelésére elkészült munkák megtalálhatók a Pénzügyminisztérium honlapján.)

Az intézet részéről Neményi Judit hangsúlyozta, hogy nem biztos, hogy követhető az eddigi euró-zóna tagországok felzárkózási sebessége és pályája, mert lényegesen különböznek az akkori és mostani feltételek és körülmények (pl. gazdaság integráltsági szintje). Az előadó hangsúlyozta, hogy a fő célnak annak kell lennie, hogy a költségvetési deficit csökkentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés