Előfizetői tartalom

Trichet: fokozatos lesz a gazdasági fellendülés

Portfolio
Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke csütörtökön megerősítette, hogy a bank várakozása szerint folytatódik a gazdaság fellendülése az euróövezetben, de a javulás fokozatos, és "idővel majd erőre kap". Az EKB, korábbi közlések szerint, idén 1.6 százalékos, jövőre 2.4 százalékos átlagos GDP-növekedést vár az euróövezetben, a tavalyi 0.4 százalék után - tudósított az MTI.

Az elnök az EKB csütörtöki kamatdöntését indokolta: a bank a tavaly júniusban beállított 2.0 százalékon, a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta az irányadó kamatminimumát. Trichet szerint az euróövezetben középtávon továbbra is árstabilitás várható, még akkor is, ha az olaj ára "többletnyomást okoz, fölfelé". Az EKB nem változtatott az eddigi értékelésén:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés