Előfizetői tartalom

15 centre a csúcstól

Portfolio
Ismét rekordközeli szintre emelkedett az olajár, a WTI hordójáért júniusi határidőre 41.7 USD-t kellett adni a reggeli ázsiai kereskedésben. Az árszint eddigi legmagasabb értékét hétfőn érte el 41.85 USD-vel. Az áremelkedés mögött a kínálattal kapcsolatos további bizonytalanságok, illetve az amerikai nyári csúcsfogyasztási szezon közeledése állhat. Egyes elemzők szerint az árban 13 USD-s prémium van a terrorfélelmek miatt.

A hétvégén Amszterdamban tartanak tanácskozást a fontosabb kőolajtermelő és kőolajfelhasználó országok képviselői. Szaúd Arábia javasolta, hogy ezt az alkalmat az OPEC használja ki, és emeljék meg a kitermelési kvótát 1.5 millió hordóval. Az OPEC vezetői jelezték, hogy a termelésnövelésre akkor van lehetőség, ha minden tagállam támogatja a szaúdi javaslatot. Előzetes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés