Előfizetői tartalom

Döntetlen körüli eredmény? (Közvéleménykutatás az EP választásokról)

Portfolio
Az utóbbi egy hónapban viszonylag jelentősen nőtt az MSZP és csökkent a FIDESZ szavazótábora a Tárki felmérése szerint. A FIDESZ szavazók körében jelentős elbizonytalanodás figyelhető meg. Mindennek következtében a teljes népességen belül három százalékpontra csökkent a FIDESZ előnye, a biztos szavazók pártválasztók között pedig valamivel nagyobb az MSZP tábora, mint a FIDESZ-é.

Az utóbbi időszak tendenciáit és a bizonytalan szavazók politikai preferenciáit figyelembe véve a 24 mandátumból 21 mandátum sorsát lehet nagy valószínűséggel megjósolni. A két nagy párt legalább 10-10 mandátumhoz jut és az SZDSZ is biztos résztvevőnek tűnik. A három bizonytalan mandátumból egyet valószínűleg valamelyik kis párt fog elnyerni. Annak esélye nagyobb, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés