Előfizetői tartalom

1 mrd euró felett a folyó mérleg áprilisi hiánya

Portfolio
2004. áprilisban 1,070 millió euró hiánnyal zárt a folyó fizetési mérleg - közölte az MNB. A hiány mértéke 294 millió euróval meghaladja az előző évi áprilisi adatot. A folyó fizetési mérleg egyenlegének alakulásában meghatározó volt az áruforgalom kiemelkedő hiánya. Az előző évhez képest továbbra is magas export szint mellett, az import áprilisban kiugró mértékben növekedett.

Az elemzők a legutóbbi külkereskedelmi statisztika közlése után felfelé módosították hiányprognózisukat, mely jellemzően 1 mrd euró köré emelkedett. Így a mostani adat bár kiugróan magas értéknek számít, mégsem tekinthetjük meglepetésnek. A KSH 2004. június 10-ei Gyorstájékoztatója szerint "A vállalatok csatlakozást megelőző taktikai vásárlásai erőteljesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés