Előfizetői tartalom

Nemcsak az EB-n csaptak össze a németek és a hollandok

Portfolio
Az Európai Unió külügyminisztereinek hétvégi összejövetelén várhatóan megegyezés születhet az unió új alkotmányának legfontosabb pontjaiban, ugyanakkor újabb vita lángolhat fel a Stabilitási és Növekedési Egyezmény, illetve az unió monetáris politikájának kérdéseiben. Az elmúlt napok nyilatkozataiból az körvonalazódik, hogy a német és a holland szándékok alapvetően eltérnek egymástól - írja az euobserver.com.

Az érdekellentétről. A hétfői brüsszeli külügyminiszteri találkozót követően egy megbeszélésen az illetékesek azt vitatták meg, hogy az Európai Bizottságnak mekkora "beleszólása" lehessen az egyes tagországok gazdaságpolitikájának alakításába. Míg Németország - Lengyelországgal, Olaszországgal és Görögországgal együtt - azt szeretné elérni, hogy a brüsszeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés