Előfizetői tartalom

Draskovics Tibor: a fociról akarok beszélni...

Portfolio
Növekedés, egyensúly - kisebb állam - ez volt a címe a pénzügyminiszter mai tájékoztatóhoz kapcsolódó prezentációs anyagnak. Draskovics Tibor a Labdarúgó Európa Bajnokság győztesét hozta példának a magyar gazdaság számára. Egy esélytelennek hitt, viszonylag gyengébb PR-ral rendelkező csapat kemény munkával győzni tudott. A felzárkózási programban is ilyen kemény munkára van szükség. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy a konvergencia program egyes évekre tervezett sarokszámait önmagukban értelmezik, így az államháztartás hiányszámait is így értékelik. Akár mi is lesz idén a deficitszám (a 4.6%-ot a miniszter reálisnak tartja), jövőre 4.1% marad a deficitcél.

Reális a 4.6%, de ha kell korrigálnak. Cél a minél gyorsabb felzárkózás, korrekciók sem kizártak a 4.6%-hoz A pénzügyminiszter bízik benne, hogy 2008-ra elérhető az EU-15 fejlettségének 58-60%-a. A foglalkoztatottság szintje a munkahelyteremtő intézkedések hatására 60-62%-ra emelkedik. Az adóterhelés csökken, az állam újraelosztó szerep mérséklődik. A konvergencia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés