Előfizetői tartalom

Győzött a Bizottság: hatalmas bírságok kilátásban

Portfolio
Úgy tűnik mégis komoly következményekkel járhat a Stabilitási és Növekedési Egyezmény megsértése. Az Európai Bíróság az Európai Bizottság javára döntött abban a perben, melyet a Bizottság a Németországgal és Franciaországgal szembeni intézkedések felfüggesztése miatt indított. A két tagállamot akár komoly bírság megfizetésére is kötelezhetik.

A Bíróság megsemmisítette azt a határozatot, amit még az Európai Tanács hozott, és felfüggesztette a túlzott deficit eljárást a két tagállammal szemben. A Bizottság győzelme megerősítette az intézmény szerepét mint az EU gazdaságpolitikájának legfőbb intézménye. A mostani döntés után az Európa Tanácsnak újabb határozatot kell hoznia a Bizottság ajánlása alapján....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés