Előfizetői tartalom

89 mrd-os deficit várakozás júliusra

Portfolio
Az államháztartás hiánya júniusban 317.8 milliárd forint volt, ezen belül a központi költségvetés 347 milliárd forintos deficittel zárt, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjaiban 28 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapokban 1.2 milliárd forintos többlet keletkezett. A Pénzügyminisztérium júliusra 89 mrd Ft-os hiányt vár az államháztartásban.

A deficit júniusban a tárca várakozásainak megfelelt, az év végére a 4.6%-os GDP arányos ESA hiányt továbbra is tarthatónak vélik. A tervezett hiány mintegy 88%-a teljesült az első félévben a pénzforgalmi szemlélet szerint. A bevételek közül az ÁFA bevételek mindössze 11.3 mrd Ft-ot tettek ki júniusban. Az alacsony (tavaly júniusban 104 mrd) általános forgalmi adó bevételoka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés