Előfizetői tartalom

Parázs vita a gyógyszerpiaci szabályozásról

Portfolio
A kormány és a gyógyszergyártó szövetségek által megkötött keret megállapodás után a legfontosabb feladat a gyógyszerpiaci szabályozás hosszú távú alapjait lefektető törvényjavaslat kidolgozása. Az Egészségügyi Minisztérium az érdekképviseleti szövetségeket egyeztetésre hívta a koncepció megvitatására, de az egyeztetésről több szakmai szövetség is kivonult tegnap, mivel szerintük nincs érdemi vita.

A gyógyszerészeket, orvosokat és patika tulajdonosokat tömörítő szövetségek is kivonultak tegnap a minisztérium által összehívott egyeztetéséről. A szakmai szövetségek legfőbb aggálya a folyamattal kapcsolatban az volt, hogy - értesüléseik szerint - a törvényjavaslat szövegezése már megkezdődött, így véleményükre gyakorlatilag nem is kíváncsi a minisztérium. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés