Előfizetői tartalom

Meglódult a forint: 247-nél az árfolyam - mi állhat a háttérben?

Portfolio
A forint/euró kurzus a délelőtti órák "bizonytalankodását" követően érezhető forinterősödést mutat, a legutóbbi kötések már a 247-es szint közelében születtek. Elképzelhető, hogy ismét spekulációs folyamatok húzódnak meg a háttérben, ezt támasztja alá az, hogy míg a közepes és a hosszabb futamidejű papírok másodpiaci hozama stagnál, vagy kissé emelkedik, addig a rövidebb hozamoknál jelentős (15-20 bp-os) csökkenés figyelhető meg. Fontos azonban kiemelni, hogy a forgalom alacsony a bankközi piacon.

eurhufcomp A hazai fizetőeszköz reggel a múlt pénteki zárószintjénél kissé erősebben nyitott, majd gyengülni kezdett a forint, a nyitást követően rövid idő múlva már a 248-as szint felett születtek a kötések. A kereskedés az elmúlt percekben jellemzően a 246.80-247.20 Ft/euró közötti sávban zajlott, mely mintegy -12.50-12.55%-os forintpozíciót jelent. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés