Előfizetői tartalom

Jelentősen csökkentek a fogyasztási és lakáscélú hitelköltségek júliusban

Portfolio
Az MNB adatai szerint 2004. júliusban a háztartási szektor folyószámlahiteleinek és egyéb hiteleinek átlagos kamatlábai emelkedtek, míg a fogyasztási és lakáscélú hitelek átlagos kamatlábai csökkentek. A háztartási szektor betéteinél a látra szóló betétek átlagkamatlába emelkedett, míg az éven túli lejáratok esetében a kamatláb csökkenése volt jellemző. A nem pénzügyi vállalati szektor folyószámlahiteleken kívüli hiteleinek átlagos kamatlába kismértékben csökkent júliusban. A nem pénzügyi vállalatok éven túli lekötött betéteinek kamatlábai csökkentek, míg a látra szóló és folyószámlabetétek átlagos kamatlába emelkedett.

Háztartások A háztartási szektor folyószámlahiteleinek átlagkamatlába 2004 júliusában 41 bázisponttal 19.60%-ra emelkedett. A lakáscélú hitelek átlagos hitelköltség mutatója 51 bázisponttal 15.64%-ra csökkent. A fogyasztási hitelek átlagos hitelköltség mutatója pedig 99 bázisponttal 28.44%-ra csökkent. Az egyéb hitelek kamatlába júliusban 98 bázisponttal 14.61%-ról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés