Előfizetői tartalom

OMV: "elvileg lenne értelme egy szorosabb MOL-OMV együttműködésnek"

Portfolio
Az OMV támogatja a MOL menedzsmentjét, s úgy véli, hogy "egyszer majd jól jönnek számára a MOL részvények" - nyilatkozta Wolfgang Ruttenstorfer az OMV vezérigazgatója a HVG-nek adott interjúban. Az osztrák társaság folyamatosan keresi az együttműködés lehetőségét a MOL-lal, egy jövőbeni fúzió nem zárható ki. Ruttenstorfer nyilatkozatából azonban egyértelmű, hogy a tulajdonosi hátteret illetően más preferenciákkal rendelkezik mint a MOL; kifejezetten elégedett az állam tulajdonosi szerepvállalásával nyert stabilitással. Az újonnan akvirált Petrom-tól 2006-ban vár először nyereséget a vezérigazgató.

Ruttenstorfer szerint elvileg lenne értelme egy szorosabb együttműködésnek a MOL és az OMV között. Ennek előnyei például az orosz beszállítókkal szembeni közös fellépésben és a multinacionális cégek felől támasztott versenyben mutatkoznának meg. Ezen túlmenően az OMV és a MOL akár közösen is felléphetne a PKN-ért. Az OMV most is támogatja a MOL menedzsmentjét (ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés