Előfizetői tartalom

Kétszeres túljegyzés mindkét mai aukción

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára meghirdetett 5 és 10 éves aukciókon is mintegy kétszeres túljegyzés volt a jellemző, a befektetők minkét futamidőnél 74 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be. Az 5 éves államötvénynél 35, míg a 10 évesnél 25 milliárd forint volt a meghirdetett mennyiség. Az aukciós átlaghozam 9.68% (5 éves ) és 8.68% (10 éves ) lett.

Az 5 éves aukciós átlaghozam 1 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci hozamszintnél, ugyanakkor 20 bp-tal magasabb az augusztus 5-én megtartott szintén 5 éves kibocsátás átlaghozamánál. A 10 éves aukciós átlaghozam 3 bp-tal magasabb a tegnapi másodpiaci referenciaszinttől, és 32 bp-tal magasabb a szintén a hónap 5-én megrendezett 10 éves aukció átlaghozamától.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés