Előfizetői tartalom

6.4%-os a cseh első féléves folyó mérleg hiány

Portfolio
A cseh központi bank ma közzétett adatai szerint éves alapon a GDP 6.4%-át teszi ki az első féléves folyó fizetési mérleg hiány, mivel a deficit a második negyedévben 41 milliárd koronát (mintegy 1.3 milliárd eurót) tett ki. A tőkemérlegnél 38.5 milliárd koronás (1.2 milliárd eurós) beáramlás volt megfigyelhető. A bank nemzetközi devizatartalékai 2.1 milliárd koronával (37.5 millió euró) csökkentek az időszak alatt.

A külkereskedelmi mérleg hiánya 11.3 milliárd koronát tett ki a második negyedévben, ami közel 3 milliárd koronával kevesebb az egy évvel ezelőtti értékhez képest. Ebben jelentős szerepet játszott az, hogy az export mintegy 30%-kal bővült, és folyó áron mintegy 2%-ponttal meghaladta a behozatal növekedését.A cseh külkereskedelemben az EU országok súlya 80%-ra emelkedett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés