Előfizetői tartalom

Még a leminősítéssel kapcsolatos hír sem ingatta meg a forintot

Portfolio
Az S&P egyik magas rangú képviselőja azt nyilatkozta, hogy ha a magyar költségvetésben újabb problémákra utaló jeleket látnak, akkor elképzelhető, hogy a magyar forintadósság leminősítésre kerülhet a jelenlegi "A" besorolásról. A hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama csak néhány percre került a 248-as szint fölé a hír megjelenését követően, majd ismét visszacsúszott a 247-248 közötti tartomány felső részébe. Az állampapírok másodpiacán sem okozott különösebb izgalmakat a hír: a hozamok jellemzően 3-5 bp-tal csökkentek.

eurhufcomp Reggel a tegnapi zárószintje közelében (247.60-249.90) nyitott a forint/euró kurzus, majd a 12 óra után nem sokkal megjelenő S&P hír is csak átmenetileg éreztette hatását a kereskedésben, néhány kötés a 248-as szint alatt is született, majd ismét a 247.50-248-as sávba tevődött át a kereskedés. A forint a legutóbbi percekben a 247.70-247.80-nál állt, mely az intervenciós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés