Előfizetői tartalom

Össztűz Törökországra - egy törvénymódosításon csúszhatnak el a 2005-ös tárgyalások?

Portfolio
Össztűz alá vette az Európai Unió a török kormányt, mivel a kormánypárt a miniszterelnök utasítására elhalasztották az arról szóló szavazást, hogy a házasságtörés újból büntetőjogi tétel legyen-e. A török célkitűzések szerint ez a cselekedet ismét a büntetendő tételek közé kell kerüljön, de a halasztással minimálisra csökkent annak valószínűsége, hogy a vitás kérdésről még október 6. előtt döntés szülessen. Ez a dátum azért fontos, mert ekkor készül el az országról szóló jelentés az Európai Unió felé, és ez alapján szavazhatnak majd az unió döntéshozói arról, hogy megkezdődhessenek-e a csatlakozási tárgyalások 2005-ben az unió és Törökország között.

Jean-Christophe Filori, az Európai Bizottság szóvivője kifejtette, hogy a Bizottság megérti a halasztást a vitás kérdésről, ugyanakkor figyelmeztette a török kormányt, hogy az ilyen késlekedések beárnyékolhatják a törökök reformtörekvéseit, illetve veszélyeztethetik az országnak az EU-hoz való csatlakozási törekvéseit. Tayyip Erdogan kijelentette, hogy számukra elfogadhatatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés