FONTOS Elrettentő uniós haderőt mozgosítanának – Brüsszel asztalán az új terv
 
Előfizetői tartalom

Negyedéves kitekintő: milyen makrogazdasági hatásai láthatók a magyar kormányválságnak?

Portfolio
Ismét eltelt egy negyedév, érdemes összesíteni, hogy milyen változások történtek makrofronton a régió fontosabb piacain (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) a magyar kormányválság egyfajta referenciaidőszakában. A zloty remek szereplésétől a forint csak alig maradt el, míg a cseh korona végzett a dobogó harmadik fokán, ha az euróval szembeni erősödés mértéke szerint rangsorolunk. Történt összesen 150 bázispontnyi kamatemelés, illetve összesen 100 bp-nyi kamatcsökkentés, az inflációs mutatókban és a hozamgörbék alakjában is érdemi elmozdulások mutatkoztak. Dinamikus a régiós gazdasági növekedés üteme, bár kisebb mérséklődés megfigyelhető az első negyedévi kiugróan jó teljesítményeket követően.

Kezdjük a devizakurzusokkal! Milyen hatásai voltak a Magyarországról érkező "hullámoknak"?. Az alábbi táblázatban tekinthetjük át azt, hogy hogyan változtak a régiós devizák euróval, illetve a rubel dollárral szembeni kurzusai az elmúlt 1 hét, 1 hónap, 3 hónap, illetve elmúlt egy év során (tegnapi zárószint alatt szeptember 30-át értjük). A negyedéves összesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés