Előfizetői tartalom

Aranyláz után újabb roham? - Indulhat a hegymászás!

Portfolio
A bizonytalan dollár, a szárnyaló olajárak, a gyengélkedő részvények és persze a kiemelkedő terrorfenyegetés az egyik legősibb értékőrző nemesfém, az arany piacára terelte a befektetőket. Az idei év során az aranyár már negyedévszázados rekordot is döntött, többek között az inflációval járó dollárgyengüléssel kapcsolatos félelmeknek köszönhetően. Általánosan elmondható, hogy amint a "legbefolyásosabb" pénznem gyengülni kezd, a befektetők az aranypiacon keresnek vigaszt.

Hegymenetben.... Az árfolyamgrafikonon megfigyelhető, hogy az inflációs félelmek csillapodásával alábbszállt a nemesfém, a dollár küszködése azonban újra hegymenetbe kapcsolta a piacot, az olajárak, az alacsony tőzsdei hozamok és az iraki helyzet pedig "további lóerőket" adhat...Május 10-e óta a dollár az egyéb fő valutákból álló kosárral szemben 4%-kal leértékelődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés