Előfizetői tartalom

MOL: nincs erőfölénnyel való visszaélés

Portfolio
A Magyar Autóklub, amely a Klub Petrol diszkont hálózatban meglévő tulajdonosi részesedésén keresztül maga is érdekelt a hazai benzin kereskedelemben, eljárást kezdeményezett a Gazdasági Versenyhivatalnál a MOL ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt. A GVH-t, amely első körben megalapozatlannak találta ezen feltételezést, egy bírósági ítélet új eljárás lefolytatására kötelezte. A Népszabadság információi szerint a most lezárt vizsgálat sem marasztalja el a MOL-t.

A MOL a magyar üzemanyag kiskereskedelmi piacon 37%-os részesedéssel rendelkezik, míg a nagykereskedelemben 90%-os a részesedése. A MOL árképzésében a kifogásolt pont, hogy a nemzetközi gyakorlattal összhangban a mediterrán jegyzésből indul ki és erre rakja rá költségeit, holott beszerzéseinek döntő hányada orosz import, míg kisebb része hazai saját kitermelés, azaz a kimutatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés