Előfizetői tartalom

Rábólinthat az Eurostat a nyugdíjbefizetések miatti alacsonyabb áht-hiányra?

Portfolio
Egyelőre ellentmondásos információk keringenek arról, hogy az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala elfogadja-e a nyugdíjpénztári befizetésekkel korrigált államháztartási hiányt. A Pénzügyminisztérium és a Központi Statisztikai Hivatal szerint ez megtörténhet, az elemzők egyelőre várakozó álláspontra helyezkedtek a kérdéssel kapcsolatban - írja a Világgazdaság.

Bagó Eszter, a KSH elnökhelyettesének elmondása szerint már hónapok óta folynak az egyeztetések a tagországok és az EU között arról, hogy az államháztartási hiányt milyen módon kell kiszámolni. A KSH illetékese szerint az Eurostat minden bizonnyal rá fog bólintani a magyar változtatásra. Ennek értelmében a nyugdíjpénztári befizetések figyelembe vehetők, mint az áht hiányát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés