Előfizetői tartalom

Feddés az Európai Bizottságtól - aggódnak a jegybanki függetlenség csorbulása miatt (2.)

Portfolio
Amint azt tegnap jeleztük, mind az Európai Bizottság, mind az Európai Központi Bank ma teszi közzé jelentését az új uniós tagállamok eddig elért eredményeiről és az euró-övezethez történő csatlakozáshoz még elvégzendő feladatokról. A Bloomberg által megszerzett brüsszeli dokumentum szerint az új EU-tagok - név szerint kiemelve Magyarországot - nem biztosítanak kellő politikai függetlenséget a jegybankjaiknak, márpedig ez a majdani euró-csatlakozásnak is feltétele - írja a Napi Gazdaság.

A Bizottság sürgeti a jegybankok befolyásának növelését és a valuták stabilitásának erősítését. A tegnapi állapot szerint a jelentéstervezet név szerint is említi Magyarországot, amely ország éppen az előbb említett fontos célkitűzés ellenkezőjét szándékozik tenni: a kamat-meghatározó testület (Monetáris Tanács) 5 tagját a miniszterelnök egyedüli javaslatára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés